Farväl Khao Lak

Tisdag den 11:e Februari och dagen innan hemfärd! Vi vaknade upp till en het och klibbig dag där vädret skulle visa sig bli ostadigt även idag som de föregående två dagarna med kraftiga skurar! Det kändes lite moloket och sorgligt med sista dagen här och man gruvar sig även en del för hemresan speciellt med tanke på att hitvägen blev så pass jobbig men vi får hoppas på det bästa och att det är ett knappt dygn innan hemmets trygga vrå väntar. Efter en kort visit nere vid poolen och morsande på dalmasarna så gick vi ner en sväng till att bada i havet en sista gång och plocka lite mera snäckor innan vi återvände till poolen för att svalka av oss då havet var 30 grader varmt 😅 Den första ordentliga regnskuren infann sig inte så långt därefter men slutade relativt snabbt. Det mörknade på ordentligt dock och när vi precis beställt ner lunchen till poolen så brakade det loss ordentligt med ett riktigt klassiskt hällregn så vi fick bli serverade under tak inne på verandan trots allt i skydd mot skyfallet. 🌧⛈ För att skona magen så hade vi beställt spaghetti bolognese båda två idag,jag tänkte att resnerverna räcker som oro i magen 😅 Efter käket och det värsta ovädret lagt sig så sade vi adjö till Uffe och Sussie och blev önskade en bra hemresa och önskade dom detsamma i sin tur på Torsdag när de flyger från Krabi AirPort (2,5 timmes transfer från Khao lak) och vi skulle hålla kontakten via Facebook 🤗 Vi hade fått med det mesta in på verandan när vi rushat in där under då skyfallet kom men hotellets handdukar och Ninnis personliga handduk låg kvar och var såklart genomsura. Vi fick försöka att vrida ur den så gott det gick och har försökt att torka ute som inne och med hårtork .. så förhoppningsvis hinner den torka tills imorgonbitti. På kvällen här nu så var vi nere i byn och köpte en pannkaka på stammisstället och Ninnis pannkaks-tjej vinkade glatt när hon fick syn på henne och blev än gladare för den extra dricksen och de fina fraserna de utbytte 🥰 Jag tog två stycken spett (pork) som var så möra och goda! 😋 Innan käket hade vi hunnit hitta en liten present till Lova och en T-shirt till mig plus ett besök på apoteket för annat smått och gott. 👍 Nu är klockan strax 21:00 här och vi har beställt en frukostbox till imorgonbitti så vi får lite i magen och transferbussen kommer och hämtar oss 04:50 (väskorna hämtas 04:30) så det blir en tidig morgon och förhoppningsvis lite sömn så ska strax bädda ner oss då vi packat färdigt det sista här. Det har som nämnts förut varit två fantastiska veckor på det bästa hotellet vi någonsin besökt med all grönska,alla djur,vänliga människor och god mat och dricka plus nya bekanta som vi umgåtts med. Vi får se om det kommer något mera blogginlägg när vi landat och kommit hem till Sverige och Ljungsbro,annars så får vi tacka er alla som tagit del av bloggen och följt oss under våra veckor här så ses vi snart igen på en ny resa! 🤗❤️
#1 - Anonym

Tack själva för en rolig och omfattande blogg! Det känns nästan som vi varit med. Ett fantastiskt ställe ni hittade med alla djur och grönskan! Lycka till nu med hemfärden trots den tidiga timmen och hoppas att allt går bra!
Willy

#2 - Anonym

Hej! Vilka fantastiska veckor i har haft o det har varit så himla kul o följa er på bloggen! Jag kan mycket väl förstå om ni vill komma tillbaka! Jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra med hemresan. Hoppas att ni får sova inatt o att ni stärker er med frukost o mycket vätska!
Som sagt ha en jättebra resa hem så hörs vi när ni landat. Många kramar till er båda!